Verdens Pomfrittraditioner
Rundt omkring i verden har man mange særegne madtraditioner, og dette gælder også i relation til pomfritter, der spises på mange forskellige måder i verden. Vi har derfor kigget på pomfrittraditioner fra forskellige lande, og dem vil vi meget gerne dele med jer.
Filippinerne
I Filippinerne spiser man pomfritter med bananketchup til. Bananketchup er lavet af moste bananer eddike, sukker og krydderier.
Belgien
I Belgien steges pomfritterne altid to gange, og så spises de ofte med en lille gaffel med mayonnaise til.
USA
I USA finder man konceptet Chili Cheese Fries, som er en populær snack bestående af pomfritter, chilisauce og revet ost.
Tanzania
I Tanzania har man street food-retten Chipsi Mayai, som er pomfritter i en æggeomelet. Retten laves også nogle gange med grøntsager, chilisauce og kachumbari toppet med chilipeber.
Storbritannien
I Storbritannien spiser man meget Fish ‘N’ Chips, som er friturestegt fisk og pomfritter. Retten er nærmest Storbritanniens nationalret og sælges overalt på gader og stræder, serveret på avispapir i stedet for tallerkner.
De spiser også “Curry Chips”, hvor pomfritterne toppes med chip shop curry sauce og revet ost.
Grækenland
I Grækenland laver de nogle gange også deres verdensberømte gyros med pomfritter i. Det er meget lækkert!
Frankrig
I Frankrig elsker man retten Moules frites, som egentlig er en belgisk ret oprindeligt. Retten består af hvidvinsdampede blåmuslinger serveret med pomfritter til.
Holland
I Holland spiser man meget gernePatatje Oorlog, som er pomfritter med jordnøddesauce (normalt en krydret satay) og mayonnaise. Tit følger der også hakkede løg med til og er en yndet spise på street food.
Canada
I det fransktalende Quebec i Canda spiser man retten Poutine. Poutine er pomfritter med sovs og hytteost ovenpå og sælges på mange fastfoodrestauranter.
Peru
Salchipapas er meget populært i Peru og resten af Latinamerika og består af pomfritter med pølser toppet med forskellige krydderier og saucer som ketchup, mayonnaise, sennep og aji.
Japan
I Japan får man en stor, tom pose og en krydderiblanding med til sine pomfritter, så man selv kan hælde fritter og krydderier i posen og ryste det hele sammen. De krydrer i øvrigt deres pomfritter med aromapakker med f.eks. jordfrø eller tang.
Sydafrika
I Sydafrika får man Slap Ships, som er anderledes fra pomfritter ved at være dyppet i eddike før de steges - to gange. På den måde bliver de meget sprøde udenpå og bløde indeni.
Kenya
I Kenya spiser de Masala Chips, som er pomfritter stegt to gange og dyppet i en tomatbaseret masalasauce. Til slut dryppes det hele med citronsaft.
Tak til avXperten
Vi har modtaget støtte fra avXperten til denne artikel, og det er vi rigtig glade for. Hos avXperten kan du købe elektronik og AV-udstyr som f.eks. pladespillere og adaptere af typen VGA til HDMI.