Hvorfor Bliver Mine Pomfritter Ikke Sprøde?
Skrevet d. 18. May 2022
Pixabay / xoxoaliceoxox
Uhhhhhh, det problem kender jeg alt for godt. Der hvor man synes, at man nærmest har stået på hovedet for at sine pommes så sprøde og lækre som muligt, dette dog uden held.....
Men som mig, skal du ikke fortvivle, for herunder kommer fremgangsmåden til verdens bedste pomfritter, som bliver super sprøde og lækre.
Det gælder om at få stivelsen ud af kartoflerne, hvilket gør at de bliver mere sprøde, når du steger dem.
- De bedste kartofler at bruge til pomfritter er bagekartofler, da du herved får nogle store lækre stave, som også er flotte at kigge på.
- Herefter skærer du dem ud i mellemstore stave, som ikke må være for tykke, da det herved er sværere at få stivelsen ud af dem.
- Stavene skal så lægges i vand gerne en hel nat, men du kan også afkorte processen ved kun at have dem i vand i en halv time og skifte vandet nogle gange undervejs.
- Herpå skal du tørre kartoffelstavene godt inden de lægges på en bageplade, hvor du kommer din favorit olie og krydderrier på.
- Så er de klar til at komme i ovnen ved 200 grader i ca 35 min.
- Du skal være opmærksom på at pomfritterne ikke må røre hinanden i ovnen, da de så ikke bliver sprøde.
- Det er vigtigt at du holder øje med dem undervejs, så de bliver helt perfekte og lige i din smag
Hermed håber jeg at du får verdens bedste fritter, som er super sprøde og lækre.
OBS: som markatet øverst viser, så er den ovenstående tekst, udarbejdet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Der kan du shoppe et sortiment af smykker til børn.