Hvordan Laver Man Pomfritter?
Skrevet d. 26. March 2021
Pixabay, Pexels
Pomfritter kan laves enten i ovnen eller i friture. Herunder får du to eksempler.
I friture
Skal du opnå den perfekte og sprøde pomfrit, skal du først koge dem og derefter stege dem i friture af to omgange. I denne opskrift skal du bruge 8 kartofler, 3 spsk. eddike, 1L neutralolie og salt.
Fremgang:
- Du starter med at skrælle din kartofler og skære dem i stave efter din ønskede størrelse. Nogle kan lide store pomfritter, andre kan lige små.
- Bring noget vand i kog i en gryde og tilsæt noget salt og eddike til vandet.
- Kog dine kartofler, indtil de begynder at krakelerer lidt. Tag dem op, gerne med en hulske og læg dem på køl i 30 min.
- Find din olie frem og varm den op til 130 grader.
- Steg dine pomfritter i 5 min. Tag dem op og læg dem igen på køl i 30 min.
- I mellemtiden kan du få din olie op på 180-190 grader.
- Steg her dine pomfritter igen til de er sprøde og gyldne.
- Server dem herefter.
I ovnen
Her er det nærmest samme fremgang som med pomfritter i friture.
- Skræl og skær kartoflerne ud i passende størrelse.
- Skyl herefter kartoflerne for at få noget stivelse ud.
- Sæt din ovn på 200 grader.
- Put dem herefter ned i en pose og krydr dem med salt og olie (selvfølgelig ikke 1 liter ;-), men passende mængde). De skal fedtes lidt ind.
- Læg dem ud på en bageplade og bag dem i 75 min.
- Efter 35 min. kan det være en god ide at vende dem.
- De skal bages ,indtil de er gyldne.
- Servér dem herefter.
Det indhold, du læser i denne artikel, er lavet med økonomisk support fra Perlen Odense. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og købe livets træ. Heraf mærkatet på indhold.