Græskar Pomfritter
Når man tænker på pomfritter kan man godt komme til at forbinde det med sprøde, lange og saltede kartoffelstave, der skal dyppes i ketchup eller mayonnaise. Men faktisk kan man lave fritter af stort set alle rodfrugter og det er lige så lækkert hvis man spørger mig!
Græskarsæsonen er i gang og der findes simpelthen så mange lækre retter, hvor man kan bruge blandt andet Hokkaido græskar. Hokkaidoen er et lækkert græskar som bliver cremet i konsistensen når den enten bliver bagt i ovnen eller kogt.
Til hokkaidofritter skal du bruge:
- 1 styk hokkaido græsker - og hvis ikke man ved hvordan sådan et ser ud, så er det det orange græskar man kan finde i grøntsagsafdelingen i efteråret)
- Olivenolie
- Salt og peber
Hokkaido halveres og kerner fjernes. Derefter skæres det i både eller som man ønsker det. Man kan vælge at skrælle det eller ej, det betyder ikke så meget. (hvis ikke man skræller det, skal skallen skrubbes grundigt) Derefter vendes det i olie, salt og peber og andre krydderier hvis man synes. Skiverne lægges på en bageplade forskudt så de bliver stegt grundigt hver især. Put dem nu i en 200 grader forvarmet ovn og lad dem bage i ca. 30 min. Spis fritterne som tilbehør eller bare som de er.
Tip: De er super lækre med en hvidløgsaioli dip!
Velbekomme!
Dette tekstindlæg er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: ankelkæder. Når indhold tilgodeser Perlen Odense, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf markeret.