Pomfritter Rundt Omkring I Verden
Pomfritter nydes i mange former og varianter rundt omkring i verden. I Danmark er vi enormt glade for at spise pomfritter, præcist som de er, med mayonnaise, remoulade og ketchup. Men hvordan gør de det egentlig i andre dele af verden? Det er netop det, vi vil gennemgå i denne artikel.
Filippinerne
På Filippinerne spiser man også pomfritter. Den helt store forskel på dem og os ligger i, at de dypper dem i en speciel ketchup, der smager af banan! Denne specielle type ketchup kom oprindeligt som en erstatning til den normale ketchup, da der var mangel på den under første verdenskrig. Siden da har bananketchup været et hit på Filippinerne.
Belgien
I Belgien er de enormt glade for pomfritter. De spiser dem ved at friturestege dem to gange og dyppe dem i mayonnaise. Herudover spises de som oftest med en gaffel.
USA
I USA spiser de pomfritter på mange forskellige måder alt efter, hvilken stat man er i. En af variationerne er Chili Fries, der består af pomfritter, som er toppet med oksekød, ost og jalapenos.
Grækenland
I Grækenland spiser man pomfritter i gyros, der minder meget om en rulle-kebab, man kender fra diverse steder i Danmark.
Frankrig
I Frankrig er retten Moules Frites enormt populær. Den består af pomfritter sammen med dampede muslinger.
Holland
I Holland spiser man sine pomfritter med en jordnøddesauce.
Kenya
I Kenya steget man sine pomfritter to gange, og dypper dem herefter i masala sauce og citronsaft.
Sydafrika
I Sydafrika lavet man pomfritter på en lidt speciel måde. De dyppes først i eddike, hvorefter de ryger i frituren to gange.
Japan
I Japan får man en ekstra pose med, hvor man skal ryste pomfritterne sammen med diverse krydderier.
Tak til Pro Rengøring
Vi siger stort tak til Pro Rengøring for deres støtte til denne artikel. Hos Pro Rengøring kan du få markedets bedste erhvervsrengøring.