Hvordan Laver Man Selv Pomfritter?
Skrevet d. 17. September 2020
Dzenina Lukac
Alle elsker pomfritter. Eller, de fleste gør ihvertfald. Uanset om man selv laver dem, får dem leveret, spiser dem på restaurant eller noget helt andet, så smager de som regel fantastisk.
Mange af os går med en lille drøm om at kunne lave pomfritter selv, altså helt selv. Ikke bare hvor man hælder en frostpose ned på en plade og smækker den ind i ovnen, eller blot hælder posens indhold ned i en frituregryde.
Hvis du gerne vil prøve at leve pomfritter helt selv, så er det faktisk relativt simpelt, også selvom man ikke lige har en frituregryde til rådighed.
Opskrift på pomfritter
Ingredienser:
- 6 store bagekartofler
- ½ dl olivenolie
- 3 tsk salt
- Rosmarin
Fremgangsmåde:
- Start med at skære siderne af kartoflerne. Skær herefter kartoflerne i aflange stænger, gerne i cirka 3 lag, så du får 9 store pomfritter pr. kartoffel.
- Læg pomfritterne i koldt vand, hvor de skal stå i et par timer. Tilsæt gerne en smule eddike til vandet.
- Læg pomfritterne op på et viskestykke og lad dem tørre helt.
- Bland pomfritter med olie og rosmarin. Fordel det godt rundt, evt i en pose.
- Fordel pomfritterne på en bageplade med bagepapir. Husk at fordel dem godt rundt på pladen.
- Tilbered pomfritterne ved 200 grader i 45 minutter på varm varmluft.