Bedste Rodfrugt Pomfritter
Hvem elsker ikke pomfritter?
De klassiske pomfritter der er lavet af kartofler og stegt i friture, smager dejligt syndigt af salt og fedt. Men hvem vil ikke gerne kunne spise pomfritter med god samvittighed?
Rodfrugt promfritter er et godt alternativ til dem fra frituren og så indeholder de massere af forskellige gode vitaminer og kostfibre. Og det er ikke kun godt at spise dem, for der findes rodfrugter i stort set alle regnbuens farver, så det er også en fryd for øjet.
Dine pomfritter kan for et eksempel bestå af:
- Rødbeder - højt indhold af jern og indeholder gode stoffer som kalium, A-vitamin og C-vitamin
- Knoldselleri - højt indhold af B, E og K-vitamin, og indeholder også gode kostfibre
- Jordskokkker - C-vitamin som booster immunforsvaret
- Gulerødder - C-vitamin og kalium, og jod som styrker blodomløbet og stofskiftet
Hvis ikke man har et grøntsagsmarked inden for rækkevidde, så laves der poser med forskellige rodfrugter, som blandt andet Netto og Fakta forhandler, som er perfekte at lave rodfrugtfritter af.
Det skal du bruge:
- 1 pose blandede rodfrugter
- Olivenolie
- Salt og peber
- Honning
Skræl og skær rodfrugterne i stave. Put dem i en pose sammen med lidt honning, salt og peber og vend det hele godt rundt. Vend det herefter ud på en bageplade med bagepapir og sørg for, at rodfrugterne ligger så adskilt som muligt. Bag dem ved 200 grader i 40 min eller til de er møre. Spis dem som tilbehør sammen med en god bøf. Velbekomme!
Artiklen er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis smykker fra Susanne Friis Bjørner. Det gør hverken til eller fra, men det er information du bør vide.